Gameday

Var uppe på hallen runt 9 tiden imorse. Tanken var att vi skulle mysa runt nån halvtimma på pregame skaten men så blev de inte då det var dubbelbokat för en pee-wee turnering som pågår för fullt. Iallafall så är vi tillbaka i huset nu. Bara att samla krafterna för kvällens drabbning. Ska nog ta en promenad i det fina vår vädret! Sen är det bara att göra sig redo o som coach sa: 

"Bring your workboots and hard hats, its game night" 

Vet inte om vi redan berättat men vi har ju faktiskt tre till som bor här i huset. Minnie, Mickey och Sopie.

image123
Här är två av dem, minnie o mickey. Primmadonnan sopie håller sig utanför bild.

Saker och det

Vi försöker koppla upp till rymdmediumet som i folkmun kallas internet. Det går inge vidare. Misstankar riktas mot telefonen som på nått märkligt vis skickar strålning till våra bärbara så vi inte kan gå in på youtube o titta på torkel i knipa.

Så istället bloggar vi o gör en redovisning av sköna saker som sagts av sköna amerikanare+en kanadick.

Den första måste vi berätta en liten story om. Denna sköna sak sades faktiskt så sent som idag. Vi hade en liten "get together" med alla spelarna, housing familjerna samt alla runt klubben. Pocklott var nog namnet på det hela. Alla familjerna tog med sig lite olika maträtter ossovidare. De är väl vad vi kallar ett hederligt gammalt knytkalas.
 
Iallafall, när alla hade samlats så kliver en herre upp och drar en inledare. Då väljer han dessa, väldigt hungriga och typiskt amerikanska orden:

"Hej, vi har samlats här idag, inte bara för att vi ÄLSKAR mat, utan också för att lära känna varandra lite bättre"

Det var en. Sen har vi också under vår tid här fått lära oss att klubban är ett vapen, inte ett verktyg.

image122
Därför lirar vi nu med extensions på spakarna. PM så det sjunger om det. 

hörs imorrn! hoppas ni får en god onsdag. hejdå.


Kväll igen

Så var det kväll igen. Vi sitter här på det vi kallar för kontoret (soffan o fotöljen). Vi tänkte göra en resumé av senaste tidens filmer, både från biosalongen samt dvd tittandet här hemma på 10:e avenyn. Men först så måste vi stolt få berätta om kvällens händelse.

Vi var ett gäng som gick på basket ikväll. North Dakota Wizards lirade hemma och vår vän John hade fixat gratis biljetter genom enligt honom själv sin "main man Will Frisby", en point guard i wizards.

Det hela slutade iallafall med att vi fick "floor seats" dvs några av arenans bästa platser där man sitter bara nån meter från sidlinjen och till och med kan höra lirarnas skitsnack. Gör ju hela grejen så mycket roligare. Inte illa för två grabbar från lilla Sverige.

Åter till filmerna då. Dom ligger inte i någon speciell rank ordning utan dom läggs upp allt eftersom de dyker upp i hjärnan. Försöker iallfall börja med bio. Ska tilläggas att de är en blandning med gamla godingar men mestadels nykomlingar och young guns. Betyg 1-5 stjärnor.

Fool's Gold                                    ****
American Gangster                     ****
The Bucketlist                               *****
No Country For Old Men              * - varning (!!)
27 Dresses                                    **
Jumper                                            **
P.S I Love You                                ***
National Treasure 2                      ***,5

image120image121

Rain Man                                         ***,5
American Pie Beta House           ****
Flykten Från Alcatraz                     *** 
Norbit                                               ***
Eurotrip                                            **,5
The Notebook                                 ****
Revenge of the Nerds                   **
About a boy                                      *
Any given Sunday                           ****
Chuck and Larry                             ****
Plains, Trains and Automobiles  ***

Är vi helt ute o ramlar den dåliga gatan fram så skriv en kommentar o förklara ditt misstycke.
Gonatt//the sweds


             

Bra svenskhelg

En rejäl uppryckning sen förra helgen. Knep 3 av 4 möjliga mot nisses alexandria. 4 mål gjordes av svenskarna i helgen där luntan eller looner som han kallas numera stod för 3 av dem. Vi jobbar lite halvtamt med att slänga ihop lite match sekvenser men det kommer iallafall  isinomtid. Erik fick utmärkelsen 1:st Star igårdagens match. Bra jobbat min vän.

Det verkar inte bättre än att jag gått på influensan, IGEN. Började känna mig lite risig o illamående igår kväll efter matchen men i det goda mod vi kände oss efter en bra genomförd helg så tänktes inte mer på det. Tror klockan var 4 på morgonen när jag för första gången fick gå upp på toa för att spy. Efter det rullade det på utan att få någon egentlig sömn.  Vid 10 tiden på morgonen klev jag upp för att chanserna att lyckas få någon sömn kändes obefintliga. Lade mig o tittade klart på Flykten från alcatraz som vi hade påbörjat kvällen innan.

Nu är klockan kvart över två och sitter utomhus i solen i förhoppningen om att de ska ladda om batterierna. Luntan har åkt iväg med våran kortväxte vapendragre och vän John Clark för att spejja efter söta damer på "Malen". Får hoppas det går bra för dem. Som svensk har vi ju alltid våran charmiga svenskbrytande accent att luta sig tillbaka på. Good luck boys. Själv så ska jag knalla in igen o ta en dusch för att sedan lägga mig ned i soffan o vila framför "The Punisher" som startar om sissodär 45 min. Ta hand om er!
image119
Vinnarlaget i pondhockeyn uppe i Fairbanks, Alaska.

//tobs


VFW Sports Center

Ska försöka ge er där hemma en liten insikt i hur vi har det här borta så imorrn kommer kameran med på match värmningen. Så ett riktigt bild-harem är på g. För att under tiden stilla behoven för våra ca 60 läsare kommer några bilder från rinken!
image116

image118

Titta noga så sitter ju faktiskt bunny o gary där uppe till vänster. Den fokuserade herren i hatt samt damen till höger om hatten. Sen om ni tittar lite till så är det ju faktiskt våra väldigt världsvana mödrar som sitter här närmast kameran. Titta efter detaljerna. De är dem som räknas.

OAR - Heard the world


Funderingar on a buss

Ligger på bussen o skriver. IGEN. Börjar bli en vana. Lite att göra plus att man lätt och allt som oftast ligger o funderar. Är skönt att krita ner en bokstav eller två.
Senaste matcherna av hockey har inte varit särskilt varckra o nu har vi nog lyckats spela bort de mesta av våra chanser att gå till slutspel. Ikväll blev det en skandal match borta mot Fargo.


En hatisk publik i John E Carlson Coleseum och ett borta lag som inte var beredda att spela hockeymatch.
Efter att vi fått 3 spelare utkickade i sista perioden för diverse incidenter samt att de satt 3-4 gubbar i skambåset började publiken kasta in mynt på isen. Det slutade med poliseskort till omklädningsrummet. När vi väl var dushade o redo att sticka från norra usa:s kråkstad så hade stämning lugnat sig o vi kunde rulla iväg utan problem. Börjar känna samma agg mot fargo som man alltid känt mot modo. Ett gott tecken får det väl ses som. För de bästa matcherna i timrå dressen gjordes ju alltid mot kråkorna.

image114

Har fått höra ett par tal under säsongen som gått. Vissa riktigt inspirerande andra vet jag inte riktigt vad man ska kalla. Förvånande är ett bra ord. Här kommer en mening som dök upp under den gångna veckan av hockey.


"You got a stick for a reason.. Its a wepon. Use it. Fucking two-hand someonE"
 
Här stöter man ju som svensk på ett stort dilemma. Under hela sin uppväxt så har man fått lära sig att klubban är ett verktyg som man spelar med. Inte något som man skall hitta på dumheter med. Så här någonstans krockar ju allting, den svenska välviljan med den kanadensiska vinna till vilket pris mentaliteten. Vad skall man ta sig till? haha.


Nu får man rikta in sig på att göra en stark avslutning på säsongen så får vi se vart vi står efter det.
Kom nyss hem så ska knoppa nu. Sista raderna skrivs rinkside från sängen.

// the two sweds


En god vecka

Och så ska det fortsätta
image113
Tre lirare


slaget om sverige del 3

Kampen om svedala fortsätter. Var ett bra tag sen detta ämne luftades. Hur som helst så har serien jämnats ut. Efter att vi haft en 4-0 ledning i matcher så har nu nisses lag, Alexandrias snöstormar, på ren tur o lycka, lyckats snubbla till sig 3 segrar mot oss så nu har vi alltså ställningen 4-3. Ledningen är fortfarande vår men ack så jämt de blivit. Tror vi möts 5 gånger till innan säsongen är över så mycket kan hända. Fortsättning följer!

image109
Efter önskan från herr skägg här i mitten så läggs denna upp, ser ni hur glad han är när han får spendera lite tid med bismarcks slanka svenskar.

Ikväll var vi på bio, åkte dit i tanke att vi skulle se sylvesters nya rambo men så blev inte fallet. Kärleks kranka som vi är så hamnade vi på en äventyr slash komedi slash romantik film, Fool's Gold hette den, Kate Hudson o Matthew Mcconaughey. Kanske inte världens bästa film men den hade en skön känsla iallafall. Sånt som inte går att ta på. Från det ena till de andra. Bunny köpte igår, trots vissa prostester från våran sidan, nya mössor till mig, erik o gary. Med dem på skrämmar vi vilka skogshuggare som helst. Så här såg de skönheterna ut:

image110

"Keep on rockin in the freeworld"

hej säger vi//tobbe, erik samt våran 5 timmars distans vän jens, a.k.a nisse

A new day has come, gameday

Nyss hemkommna från "pre-game-skaten", efter värmningen drog vi o två till iväg och lunchade på applebees. Trevligt men äkta american dinning. Måste hålla sig till rutinerna. Nu ska vi bara ladda tills matchen.
image107

image108

-

image106

"Han tar dom bästa först var det en som sa till mig en gång, sant så sant..

There's no combination of words I could put on the back of a postcard

SUPERBOWL!!

Lite sena här igen, men men. Fick iallafall jobbet gjort i helgen som var, 4 av 4 pinnar. Ena vinsten kom på straffar och andra vanns i förlängningen. Riktigt skönt.

I söndags var det årets sporthändelse här borta. 42:a(?) upplagan av Superbowl. Gatorna stog stilla. Säkert ett par av er där hemma som såg evenemanget. Lagen som gjorde upp var New England Patriots mot New York Giants. Patriots var skyhöga favoriter så de var skönt när underdogsen från New York klev in o stal mästartiteln med 35 sekunder kvar. Klart man hejjar på den lille killen.

För att klar göra hur stort detta evenemang är här borta så kommer lite statistik:
(Matchen spelades i phoenix)

17,8 milj. kronor

Priset för ett 30 sekunders tv-reklaminslag under matchen.

9 timmar

Längden på FOX:s införprogram under söndagen.

93,2 miljoner

Antal tv-tittare i USA som såg Super Bowl mellan Indianapolis och Chicago i fjol. Iåvar det runt 150 milj.

3 900 kronor

Priset för ett rum, per natt, på ett trestjärnigt hotell i Phoenix-området. Ursprungspriset: 1100 kronor.

15 000 ton

Vikten på mängden chips som konsumeras under Super Bowl.

12 675 kronor

Billigaste finalbiljetten på stubhub.com, USA:s ledande biljettförmedling på nätet.

24 timmar

Väntetiden på hemkörning av pizza från restaurangen Papa John's i Phoenix.

150 000

Antal fans som väntas invadera området kring arenan i Glendale.

223

Antal länder som kan se matchen på tv.
           

Det var lite om det iaf. Här är lite diverse, bland annat en på nuvarande kärran-.
Nu i veckan har det inte hänt så mycket, åka lite hit o dit. Har utkämpat ett krig mot febern i två dagar men nu känns det som freden är här. Kommer inte på nått vettigt att krita ner, så återkommer imorrn istället.

ha de gött där hemma//the swedes


Trade

Igår fick vi ett väntat men ändå tråkigt besked. Våran Roomie och lagkapten blev tradad.
Han kommer avslutat säsongen i Fairbanks, Alaska. Ett av ligans bästa lag. Han bad själv om en trade, eftersom det här är hans sista år i juniorhockeyn och han måste spela till sig ett schollarship till college. Hans chanser ökar markant till ett bra sådant om han får chansen att spela i slutspelet som alltid lockar hundratals scouter.  Något som kan bli svårt för oss att nå. Men för den saken har vi inte gett upp även om vi satt oss i världens kanske inte bästa sits.

Helgens matcher är såkallade nyckelmatcher, vi skulle verkligen behöva svepa Southern minnesota i helgen och inkassera 4 friska. Då är vi mitt inne i hetluften. Ligger iofs bara 2 poäng från slutspels plats men laget ovanför oss(nisses gäng), har 7 matcher mindre spelade. Så de gäller att ligga i. Har haft en tuff tränings vecka bakom oss så nog ska de vara fart på oss alltid.

Är iallafall ganska tomt här i huset nu, bara jag o luntan på hela nedervåningen. Men nu är det väl dax för oss att klara oss utan våran amerikanska mentor.

image101
''Bunnys boys, toby, ryan o eric"

Hur som helst, lycka till där uppe i Alaska Ryan. Han kan så klart inte läsa det här då den enda svenska han behärskar är en klassisk mening sagd av Fredrik Wikingsson i programmet ursäkta röran,
 
"Jag har legat med Alice Bah"

Men det är tanken som räknas. Så kör hårt.