Grattis Kristina!

image100

Grattis på din bemärkelsedag från oss här borta!! hoppas du gillar bilden syrran

 //erik

minus 25 och födelsedagskalas

De börjar bli kallt värre här på slätlandet i usa. Nu ikväll var det -25 celsius och kallare ska det bli! På med pälsjackorna och bunnys gamla moonboots med andra ord. Man tager vad man haver.

Våran gode vän joel fyllde 21 förra veckan och idag bjöd bunny o gary på tårta o vi firade lite.
Såhär såg det ut:
image99

-Peace out, b town

Äntligen en vinst, all-star match och sjukhusbesök

hallå hallå, igår hände det, plöstligt händer det. Äntligen en vinst! Vi besegrade Fargo Moorehead Jets med 2-3 på bortaplan. Riktigt skön seger. Ingen vacker sådan men vi tar den ändå. Det kan jag lova.

Jag, tobias, hängde 1:an i pp sen hade vi äntligen studsarna på våran sida. Lyckades gå iväg till en 1-3 lednining i andra perioden och det stod sig matchen ut. Har faktiskt spelat riktigt bra den senaste tiden även om vi förlorat de flesta matcherna den senaste månanden. Faktiskt spelat ut divisions ettan periodvis. Åter till matchen.'

Luntan tvingades utgå i mitten av första perioden efter att han fått en klubba uppskickad i ansiktet som gav honom ett par stygn och en lättare hjärnskakning. Förhoppningsvis så är han tillbaks till helgen då vi möter Southern Minnesota Express hemma.

Iallafall så blev vi tvungna att besöka sjukhuset här i b-town när vi kom hem. Vid 3 tiden mitt i natten steppade vi in på akutavdelning på Alexei Medical Center för att försöka inkassera ett par stygn.
Alla var trevliga och servicen var god. När junior var ihop lappad så sa vi "thanks doc" och började röra oss mot utgången. Någon timma efter våran entré var vi påväg därifrån.

Nu var klockan runt 4:a på natten och vi var hungriga så vi svängde förbi på Perkins och käkade bacon och scrammbled eggs innan vi styrde kosan hemåt mot huset. En tidig frukost. Väl hemma så somnade man som kryss i sängen.

image98

Idag har vi tagit sovmorgon för att sedan käka middag med våra billets, bunny o gary, på China-star. Kina mats buffe. Kvällen har vi hängt ihop me grabbarna o tittat på NHL allstar matchen.

Nu är det dags att göra kväll, en ny dag imorrn!
Ta hand om er där hemma//tobbe o erik

buss all night

Helgen går mot sitt slut. Har varit ute på resande fot sen i onsdags morse. Har spelat två matcher mot north iowa igen. Tyvärr två nya förluster, är jävligt le på att förlora nu men de är iallfall skönt att vi är färdiga med dem nu. Åkte med bussen direkt efter matchen igår. Styrde kosan mot Fargo, där är vi nu. Kom hit till hotellet halv 6 imorse.

Så har sovit ett par timmar nu o varit iväg o käkat lunch.  Har match ikväll mot Fargo. Skulle sitta fin fint men en vinst. Kommer knappt ihåg hur det känns att vinna en hockey match just nu. Så ni där hemma i svedala får hålla tummarna så gott de går. Dax att kila ner till bussen!

//team sweden


Fråga krigarna i väst

Låg i hottubben och lyssnade till winnerbäcks nya skiva häromkvällen. Daugava.
En bit in i låt nr 5,  En tätort på en slätt, dyker orden fråga krigarna i väst upp.
Vad kan då lars mena med det här? Syftar han på USA och dess krigsföring?
Eller kanske bara väst så som i Norge eller västra Sverige?

Nej, självklart syftar han på oss här borta, detta är han sätt att säga hej till oss. Svenskarna här borta.
Så måste det vara."

Är tillbaka ute på vägarna igen. Ligger på hotellet i North iowa. Har åkt buss hela dagen. Samma hotell som för två veckor sen, samma rum till och med. 210.

Lite text sen rosa-tröjvälgörenheten

http://www.nahl.com/news/story.cfm?id=278

Försökte hitta nån skön bild att skicka upp, det slutade med en bild från studenten:
image97
Lite taktiksnack med boysen

Martin Luther Kings day

Idag är det alltså Martin luther kings dag. Alla statligt anställda är lediga. Skolorna stängda. En hyllning till Martin.

Det som första som jag kommer att tänka när man pratar om Martin Luther King är en konversation mellan Jesper Larsson och vår coach Lars eje som ägde rum på en av borta resorna med timrå. Vi hade stannat på en vägkrog för att käka och när vi står där i kön får jeppe syn på en aftonbladet löpsedel med prinsessan Madeleine på..

Han vänder sig genast mot Lars eje o säger:

"Lars eje.. fan va snygg hon är madeleine..tänk om man skulle få ihop det med henne.."

Larsa synar jeppe en stund innan han säger:

"Larsson.. vet du vad Martin Luther King en gång sa?"

Jeppe svarar nej o larsa fortsätter: "I have a dream"

Hoppas ni ser det sköna i Larsa's uttalande, jag skrattade gott iallafall. haha.

Vad har vi gjort mer idag då, på Martin Luther Kings Dag. Började dagen med varsin tallrik havregryns gröt för att sedan hoppa in i bilen o brumma iväg på dagens fyspass. Kom dit runt kvart i 8 och träningen satte igång 8. Var lite varierat med lite hopp sen mest överkropp. Strax innan 9 var vi klara o satte oss återigen i bilen o körde upp på hallen. Efter lite vardagligt skitsnack var vi ute på isen  kvar i 10 . Körde ganska lätt i 1 timme sen var vi färdig tränade för dagen. Direkt efter isen hade vi veckans "Court" eller domstol om man så vill. Förra veckans böter betalades och nya böter delades ut. Dagens vinnare måste nog ha blivit Gerret Kennedy, eller "Brick" som han kallas. Han samlade nog på sig iallafall 10-15 dollar.

image92
D-money är en tuff liten dam.

Nån halvtimma senare var vi nyduschade o klara o åkte ner på malen där vi mötte upp med Bunny och hennes syster Dolores, eller "D-money" som vi föredrar att kalla henne. Det blev lunch på Grizzlys, det är ungefär som olearys fast med western känsla. Mätta o belåtna åkte vi upp på ladan igen för vi hade fått lite arbete att göra. Vi städade kontoret och gav omklädningsrummet en rejäl omgång. Hoppas grabbarna förstår innebörden av "håll rent" skylten vi har satt upp. Annars så har vi en backup i texten "keep it clean". Vi får se.

Efter det har det inte hänt så mycket. Vi sitter här o myser på i huset. Vi fick lite match dvd:er av coach idag så snart komemr vi försöka få ihop en liten film med lite match sekvenser. Det kommer iallafall, i sinom tid.
Just nu kollar vi på matchen mellan Pittsburgh - Washington, bäckis har 3 ass, 7 st på 2 senaste matcherna, sjukt bra.

image93image94

Tack till Sanna trollat ihop det nya utseenadet här på bloggen, henne hittar ni på sanbac.blogg.se

Hoppas ni har de gött där hemma!
Over and out, falle o luntan

En väldigt lång dag

hallå hallå, vi har inte varit särskilt aktiv här på sistonde, har helt enkelt inte känt någon lust. Men det ska vi nog kunna ändra på.

Idag har vi varit o lekt o pratat med barn i åldrarna mellan fritids och 3:e klass. Lite prat om träning, kamratskap o kost från vår sida sen en massa lek. Var ute på två olika skolor, ska dit igen imorrn. Höll på från 9 till 3 så nu ligger man här hemma lite mosig. Hade träningen mycket tidigare imorse så att de här skulle passa in. Var ute på isen kl 7 redan. Har ju aldrig varit känd för att vara någon fantom den tiden på dygnet. . Varken jag eller luntan. Så benen var som kokta spaggetisar. Av märket AXA för att vara exat.


När vi kom hem blev det språngmarsch med dyk ner i sängarna. Vaknade upp nån timma senare av att bunny kom och väckte oss. Det var skönt att för dagen vakna utan bunnys vanliga middagsrop: " Guys!! Supper is ready!!"  för att sedan ca 5-10 sek senare skrika: "Toby, Ryan, Eric!!! Suppers ready!!!". Samma visa varje dag. Skönt med lite omväxling ibland.

Ikväll har vi varit o tittat på hockey. En high school match mellan Mandan Braves och Minot Magicans. Eller Mandans Modiga mot Minots Magiker om man vill det. Välj själv. Slutade 3-0 till mandan, måste erkänna att de värmer ju när "vårat" high school lag vinner.

Har precis tittat klart på ett av de nya avsnitten av Svensson Svensson. Man kan bara inte sluta beundra Gustav Svensson. haha va skön han är.

Här kommer en bild på årets jultomte,  släng in en kommentar med en gissning vem som döljer sig bakom utstyrseln. Gissnings tävlingen börjar nu. Första pris är en weekend till gubbhögen. Tear it up
image88


Dom laglösa från Norra Iowa

Är ute "on the road"  igen. Lämnade Bismarck på onsdags morgonen. Blir borta tills på söndag. Har dubbelmöte mot North Iowa Outlaws, 1:an i våran division. Blir två tuffa o bra matcher. Spelar första ikväll.

Har inte så mycket att berätta, kul att totte gett sig in i blogghysterin efter flytten ner till rötterna i värmland, mycket läsvärt, Karlstadsnytt.blogg.se

Stort grattis till herr moe också, fantastiskt JVM, får talas vid så fort tillfälle ges! Keep it up.

Familjerna har tagit sig hem nu också, var skitkul att ha er alla på besök!
Därav dagens bild. Lagfoto:
image87
TEAM SWEDEN, Bismarck, ND, 2008-01-03

Tillbaks i b-town

Härligt juluppehåll har de varit. Nyår lika så. Men besöket hemma blev ju alldeles för kort, kom tillbaka hit den 27e december. Har hunnit med att lira 5 matcher. Vi som lag är nere i en liten svacka men det känns som vi är påväg upp, bra träningar osv. Personligen har de gått bra sen ja kom hit igen efter juluppehållet.

Känns som man har fått lite ny energi av att få komma hem o träffa nära o kära. Var också otroligt kul att träffa alla vänner igen, många som man inte träffat på ett bra tag, så det var skitkul.

Nog om oss här borta nu. Dagens huvudperson heter Jonas Nilsson och har idag, måndag. fyllt år.
Stort grattis från kusinen på andra sidan!

image86

För er som personligen inte känner jonas så är det den skicklige herren till vänster som serverar drummeln till höger.

Ha d bra där hemma!

USA, ur Kristian, Per och Kristinas ögon


Var ett tag sen vi hördes här sist, mycket har hänt men de får berättas senare. Nu överlåtes pennan till våra för dagen, tre gästskribenter, Kristian, Pär och Kristina.


" Ja, vart ska man då börja? Bunnys dricka konsumtion? Det upplysta kvarteret? Pulkaåkningen genom center ice inför fullsatta läktare? Eller kanske dom så kallade "Mall-Walkers? En sak vet vi säkert. USA är ett galet land.


Mycket har iallafall hunnits med, och imorrn bär det av mot New York, eller som Kristian föredrar att kalla det, "The Apple". Internationellt värre. Har nästan gått en vecka sen vi anlände hit och intensivt har det varit. Intrycken många.


-tobias tar över-


Tyvärr tvingades detta besök avbrytas för de var dax för våra gäster att åka vidare, så nu har jag fått ta över igen. Ska inte försöka berätta vad de har upplevt så skickar istället upp ett gäng bilder att titta på. Alltifrån Starbucks till D-money. Njuuut!