helgens matcher..

image24

Så var helgens två matcher spelade, 2 förluster tråkigt nog, fredagen behöver vi inte skriva nått om, inte mycket som stämde för någon i bismarck bobcats. Idag så blev det också förlust, 2-3. Finns dock positivta saker i matchen, våran bästa match den här säsongen. Dock hade vi det lite svårt att få in pucken. Men vi var tillbaka som ett hårt jobbande lag igen. Jag och erik spelade i samma line igen också. Det gick riktigt bra, våran kedja låg bakom båda målen, erik gjorde 1+1 och blev matchens första stjärna. Själv så bidrog jag med hårt jobb o några smarta passningar, inga poäng dock. Iallafall så var det för oss båda vår bästa match den här säsongen, hoppas kunna vända på den dåliga trenden nu. Idag fanns goda intentioner, något som saknats de senaste matcherna.
Vill inte låta överpositiv efter förlusterna men idag känns iallafall som ett steg i rätt riktning.

image25

Hade bra med publik i helgen också, speciellt ikväll. Kändes viktigt att vi visade att vårt lag kan spela bra hockey, även om det inte ledde till vinst så tyckte nog de flesta att dagens match var sevärd. Förhoppningvis så fortsätter dom komma till våra matcher.

image26

Såg att ni verkade ha en tuff helg med j20. Vi Satt på games online igår o följde matchen, skönt med en pinne iaf. Såg även att lasse skolat om från målskytt till playmaker, antar att du börjat issa kapperna och spelar right som en viss "rönken" rönnqvist. Skönt =D

Hoppas de inte är allt för allvarligt med lill päärkan, krya på dig!

//the swedes.. haha






Vollyboll mm.

image20

Började dagen med träning, både jag och erik gick på en timme tidigare då vi och ett gäng andra skulle träna ihop pp formationerna. Efter det tränade vi som vanligt och det gick bra. Efter detta åkte vi hem och käkade lunch. Nån timme senare började grabbarna droppa in till vårt hus. Det visade sig att det var "halo session" på g.
Ingen ide i att göra någon djupdykning när man ska förklara detta, men det är iallafall att man spelar skjutspelet halo på xbox. Det är tradion i laget att spela det och eftersom vi har dubbla tv apparater samt xbox i vår nedervåning så är det alltid hos oss detta fenomen äger rum. Vi spelar alltid 8 spelare samtidigt. Vinnare för dagen blev min kedjekamrat colin hoey som dominerade stort, jag och erik deltog för första gången idag och vi huserade mesta dels i mitten skiktet men med lite träning så kommer vi nog kunna vara med och kriga i toppen.

Ikväll har vi varit på dam vollyboll match också. Det var Bismarck Highs lag, Bismarck Demons som mötte ärkerivalen Bismarck Century. Det var riktig kul att vara där  faktiskt och jag börjar inse hur stor skolidrotten är här borta. Ska bli kul när basketen drar igång för det ska tydligen vara ännu mer populärt. Störst av allt inom high school idrotten är ändå den amerikanska fotbollen, har inte kunnat se nån match än men hoppas kunna göra det innan deras säsong är över. Det är synd att vi inte har den här typen av idrott och detta intresse i Sverige, jag tycker att det är någonting vi saknar. Åter till vollybollen. Båda lagen hade varsin klack bestående av elever från respektive skolor. Dessa både sjöng, skrek och dansade. Tänk er det ni ser i skolfilmer från usa så stämmer det faktiskt ganska bra.

Mitt i allt detta så ser Niko, killen vi är på matchen med, sin chans att visa framfötterna. I bästa diktator stil får han eleverna från sin skola, bismarck high, att sjunga hans alldeles nya och egenkompade ramsa.
Klart nöjd lämnar han senare skolan.

image23
Niko inne på Starbucks innan matcher, klart taggad.

Kul med alla besökare på sidan och har ni vägarna förbi så släng in en kommentar, det uppskattas verkligen med några rader hemifrån!

Här kommer som utlovat en bild på lagbussen, den gamla pärlan:

image19
"The Green Machine"

image21
Bobcatbilen, används mesta dels för att marknadsföra laget.

hemma igen!

image14
Erik och jag med vår housingmom Bunny

Nu är vi tillbaka i bismarck igen, har haft en intevsiv vecka bakom oss, 4 matcher på fyra dagar. Att säga att vi och vårat lag skördade stora framgångar i minnesota vore i nuläget en lögn. vi har fått tuff start på säsongen med en oavgjord och 3 förluster. Den tidigare helgens fina spel var som bortblåst. Men idag hade vi ett långt snack inom laget och till helgen när vi har hemma premiär så ska vi hitta tillbaka till det tidigare fina spelet.

Det har även hunnit bli en hel del fikande på det anrika Starbucks, känns som vi har börjat ringa in lagets "fika klubb". I den ingår jag, erik, niko, reilly och lagets tredje och blivande svensk, joel. Ett hel repotage om honom kommer inom kort=)

Ska ta och knäppa kort på våran lag buss också, ett riktigt orginal. För er som har sett Slap Shot, orginal versionen, så tänk er deras buss med annat namn på sidan så kommer ni ganska nära. Komforten är kanske inte den bästa men känslan finns verkligen där, det ena väger upp det andra.

ska krypa ner nu, viktig träning imorgon

image15
Första matchen vi lirade ihop i showcasen, luntan sniprar

SHOWCASE

image13

Kom precis hem från träning, har varit igång sen halv 7 imorse. Först ett pass bål träningen på gymmet för att sedan gå på dagens ispass, det gick riktigt bra. Sen så var de riktigt kul för jag o luntan var i samma kedja för första gången sedan vi kom hit. Det känns inspirerande och det gör oss nog gott att få lira med varann, har lite mera lika tänk än jänkarna
.

Spelade 2 matcher i helgen, fredagens match blev förlust med 3-5 men på lördagen blev det en riktigt skön seger då vi vände 0-1 underläge inför sista till 3-1 seger. Bra för moralen med andra ord. Vi har bara en träning kvar nu innan vi åker ner till Minnesota för årets "showcase" som också är starten på den riktiga säsongen. Där nere kommer vi spela 4 matcher. De är en stor händelse här borta och nu får vi och alla andra spelare chansen att visa upp oss för scouter från istort sett varenda lag och liga här borta, allt från college till nhl.


Nu har vi fått våra registerings plåtar till bilen, de har mottagits med en hel del skratt, och för 25 dollar extra tycker vi att det var värt varenda cent.

Igår hade vi en ledig dag, givetvis så blev det fin väder så det blev strandhäng mest hela eftermiddag då förmiddagen gick bort på sovmorgon. Nu ska vi ta en eftermiddags napp. ha d=)


ssjuk

image12
Denna veckan har fått en tuff start för svenskarna, de hela började med att jag, tobias blev sjuk på söndag kväll o låg o spydde i stort sett hela kvällen o halva natten, måndagens träning gick alltså bort för mig.. erik tränade dock. Men när tisdagen grydde kände jag mig bättre o beslöt mig för att träna, då hade illamåendet istället gett sig på erik som låg o spydde halva natten. Han blev borta från både tisdagens och dagensträning. Men nu är han piggare och imorrn tränar vi båda för fullt, har ju två viktiga matcher till helgen. Två möten mot North Iowa, ett lag som vårat gäng fick stryk av samtliga möten ifjol. Så de finns en del att hämta tillbaka i ära där.

Idag råkade jag o luntan ut för ett typiskt missöde. Vi tänkte åka till "kirkwood mall" (typ birsta) för att bara hänga o ta en kopp kaffe. Påvägen dit så hade vi planerat att vi skulle tanka. Bara några hundra meter ifrån huset har vi en besinmack, erik frågar mig om vi ska svänga av där men jag kommer med min kanon ide att vi ska ta en mack kanske en kilometer bort för att bunny sa att bensinen var billigast där..

Sagt o gjort.. kanske 200 meter senare, i mittersta filen på central street i mandan city börjar bilen fullkomligen sakka fram och servostyrning samt servobromsen börjar antyda på att den vill ge upp, luntan gör här en hjälteartad insats när han lyckas slita tillräckligt i ratten för att bilen ska börja svänga och vi hittar en lucka att rulla in på.. vi har alltså råkat ut för vår första soppatorsk på amerikansk mark, kanske även i våra liv. Utan möjligheten att ringa någon då vi fortfarande saknar mobiltelefon så var det bara att knuffa in bilen i en hyfsad position och sedan lägga benen på ryggen o börja knalla tillbaka mot huset för att få hjälp. Efter detta flöt det dock på ganska bra o vi kunde tillslut spendera nån timma på köpcentrat. hare bra=)


första matcherna!

image11

Två vinster av två möjliga blev det i helgen, bra start på säsongen! Både jag och erik är ganska nöjda med våra insatser. På fredag vann vi med 5-3, jag fick förtroendet att spela i första linan, vilket också innebar att man fick göra intro o line-up, de var en ny erfarenhet som var riktigt kul. Kedjan jag spelade i hade chanser för att göra ungefär 7 mål men de blev bara 1, dock så funkade spelet riktigt bra o målen dom kommer. Erik hade även han en bra  match o han krönte detta med att göra kvällens "game winning goal", snyggt framspelad av sin kedjekamrat Nick Currey.

Lördagens match vanns med 6-0. vi mötte samma lag, Hampton Roads Jr Whalers. Hela min kedja vilade men erik spelade matchen. Erik tyckte den första matchen kändes bättre spelmässigt då vi dominerade spelet mer men inte satte dit chanserna, lördagens match gick mer fram o tillbaka. Erik kunde dock kliva av isen med två mål på kontot, två snygga mål varav ett en riktigt snipe i klycket.

Idag är vi bara lediga, det enda vi har på schemat är att vi ska upp på hallen och åka skridskor en timme med fans o barn. hoppas de är bra där hemma!

image10


Grabbarna!

image9

hej igen, hoppas allt är bra hemma, här är det bra iaf, ska lira första matchen imorrgon, vi ska möta Hampton Roads. Vet inte riktigt vad för lag det är men grabbarna är iaf heltaggade, igår kväll så fick vi ledigt och då lirade vi en plojmatch, rookies mot veteranerna och eftersom dom inte vet vart dom ska placera oss så räknas vi bara som "swedes" och klev direkt in i veteran laget=) de här trodde vi skulle ligga på en väldigt vänskaplig nivå men när jänkarnas vinnarskallar började komma fram gick allt överstyr och de ledde till slut till en fight mellan våran room-mate Ryan och en rookie.

Imorse så fick vi våra nya prylar, byxor handskar hjälmar osv. De mesta passade väl ganska bra men hjälmen jag fick var på tok för liten, erik jämförde mig med Peter Harryson i en badmössa. den sattt alltså ganska tight! Men coach ska fixa en större och förhoppningsvis ska den lösa mina problem. Huss, de är skönt att veta att du lider med mig;)

Igår var vi på affären med Bunny o handlade mat, högst upp på inköps listan låg svenska köttbullar som vi också hittade, dessa ska vi nog dundra i oss innan matchen imorrgon! Ikväll blir de bara till att hänga o tat lugnt i huset.

hare bra så kommer de mer inom kort! ///Toby and Lundy

Farsan

image8

6 månader sen idag, du är med oss

BIL!

image6image7

tredje träningsdagen avklarad, känner att vi börjar komma in i grejjerna. men det är inte de viktiga, de vi tänkta berätta är att vi idag köpt en bil! Som ni säkert förstår är det den på bilden ovan!! En Chevrolet Blazer V8. Det sköna med det här är att vi betalade 400 dollar för den, vilket i svenska pengar är lite mindre än 2800. enda "riktiga" skavanken är att bromsarna inte funkade riktigt men de ska gubben i våran värfamilj ta hand om. Han är en så kallad "handyman". annars är de bara små skönhets fel som vi tänker ta tag i så fort vi får lite tid över!

första dagen

image5

Nu är första "riktiga" dagen här hos bobbarna avklarad, två ispass och lite vila. har fått en ganska god insikt i hur, iallafall som vi svenskar tycker, sjuka matvanor jänkarna faktiskt har. Vi tryckte i oss lite mackor innan morgonträning, hur det gick behöver jag inte berätta.. sen till lunch så tog våran värdmamma med oss till subway där vi inkasserade varsin "footlong"  macka. Efter det så dundrade vi tillbaka hem för en liten napp. snart vaknade vi upp och insåg att det var dags att bege sig mot ladan så vi inte skulle bli sena, vilket i sin tur skulle kunna leda till lynchning av våran coach, Dane. Vi fick skynda oss att väcka våran room mate ryan som har sin bil på plats så att vi kan ta oss till och från hallen, här han vi kasta i oss några små pizza bitar och donuts innan vi skyndade iväg. träning gick bra och vi fick som den tidigare träning avsluta med en hel del idiot åkning.

Sen kom vi hem för att äta en sen middag, och det blev såklart utekäk engång till iform utav ett gäng cheese burgare och strips. vi vägde dock upp våran onyttighet genom att hela dagen dricka vatten till maten.
Så här kommer det inte se ut hela tiden men sålänge som vi tränar två pass om dagen så kommer det bli en hel del utekäk då familjen får lite svårt att planera med matlagningen. Det fina med detta är dock att familjen betalar för maten även då vi käkar ute så vi slipper att det ska bli en extra kostnad.

Har även fått lära oss hur kliniskt vi måste ha det på våra platser i omklädningsrummet. En liten pryl på fel plats och vi får träna i genomblöta grejjer då våran andra tränare placerar dem i dushen. thats it.

grabbarna där hemma, ni får se till att vinna mot skellefteå o löven i helgen. är otroligt viktigt.

ha det  så gott där hemma, hälsningar från, som dom säger här borta, the swedes.. haha