Flavor

Flavor, de är vad gary surrade om hela middagen ikväll. Han påpekade att jag o erik tog alldeles för lite utav bunnys thai gryta till riset. De var ju trots allt den som skulle ge smak, eller rättare sagt, Flavor.

image56
Bunny anar ugglor i mossen

Förutom att äta mat med en god "flavor" så har vi som vanligt tränat. Kvällen spenderades även den på rinken då de var High School derby mellan BHS och Century.  Bismarck High vann matchen med 5-1. Nivån på hockeyn låg någonstans mellan a pojkarna och bjun.

Cirka 3 veckor tills vi beger oss hem för ett tag, ska blir ruskigt skönt att komma hem o träffa alla nära o kära igen. Mycke som ska hinnas med under dagarna vi blir hemma!

Har inte så mycke vettigt att komma med, återkommer imorgon. Ska fundera ut någon skön story tills dess.

Godmorgon till er där hemma, här är de precis läggdags.

-swedes









Slaget om Sverige del 2

Firade våra livs första thanks giving i torsdags, var lite julaftons känsla som infann sig. Alla är lediga från jobb och skola, affärerna är stängda. Förutom Walmart då som kör 24/7. Var knappt en bil ute när vi gled iväg till träningen runt halv 9 snåret. Iallafall så blev det en skön dag med mycke kalkon. Vi avslutade dagen med fika på Perkins och med dess trevliga personal.

Lite halvrunda o goa var det dags för helgens matcher mot jens. Skulle kunna göra ett långt utlägg om båda men ska göra en lång historia kort så berättar bara att lag falk-lund leder just nu med 4-0 i matcher. Och nu har vi bara 4 poäng upp till 2a platsen i vår divison. 5 raka segrar. Formstarkast i ligan just nu?

Har klippt mig nu. Efter att återigen fått klagomål och påtryckningar från coach blev det tillslut av. Valet av bödel föll på en drop-in i köpcentrat. Fick jobbet gjort för 12 dollar.

image55
Hur kan man inte gilla detta? :P

Har drivit runt på youtube och efter ett antal filip o fredrik klipp råkade man vaska fram denna diamanten. Året är 1994 och Kjell Bergqvist är lite för frispråkig för sitt eget bästa.. haha
http://youtube.com/watch?v=UX5_rWe94Gg

Dags att inkassera lite sömn nu, ha det bra Sverige.

-toby o loond



Träningar, sova, mat och datorspel

Har hunnit med lite olika idag, började med fys i morse kl 8. Körde igenom ett rejält bålpass med våran fystränare Mike. Efter det begav vi oss mot rinken för isträning. Skulle visa sig bli en lång historia. En träning som präglades av kamp, varav sista halvtimmen ägnades åt skriskoåkning och sälgång. (*)

image54
Tror coach fann inspiration till sån här träning ifrån hockey filmen Miracle som vi såg påvägen hem ifrån förra helgens vinster. Buggarna, även armarna för den delen kändes som kokta spaggetis när vi var klara. Bara att tänka på att det kommer hjälpa oss längre fram när playoffs börjar närma sig!

Vara bra trötta efter det här så vi pallrade oss hem o lunchade för att sedan sova en stund. Efter det rann tiden iväg o tillslut var det dags för middag. Vi käkar ute varje onsdag och idag tog Bunny och Gary med oss på en restaurang som heter Ground Round. Har stans bästa pasta så det blev dagens middag.

Vi köpte nya need for speed spelet idag. Kul tänkte vi, något nytt att fördriva lite tid med. Men nej, det ville verkligen inte funka. Luntan satt o gnetade i 2 timmar utan framgång..jjaaaaaaa! verkar inte fungera så bra med nya windows. Vi får ge det en ny chans imorgon.

Hoppas man är lite piggare imorrn, har varit fasligt jobbigt att ta sig upp de senaste dagarna, hoppas de blir bättring imorrn. Man säger ju att morgonstund har guld i mun.

*Sälgång är för de som undrar när man står uppställd som i en vanlig armhävning och ska dra sig fram på isen med enbart hjälp av armarna. Bara händerna och tåspettsarna som rör isen. Man kan säga att det täär ¨på en.

Have a good one
-team sweden

Slaget om Sverige del 1

I helgen möttes vårat o nisses lag för första gången den här säsongen. Fredags matchen slutade efter många tveksamma utvisningar 7-1 till oss i bismarck bobcats. En ganska sönderblåst match där vi lyckades sätta dit ett par puckar i powerplay och avgjorde där matchen. 7-1 speglar väl inte direkt match bilden men iallafall en skön seger.

Lördagens match skulle bli en långdragen historia. Samma sak här, många knepiga utvisningar, den här kvällen så blev vi mer lidande än vad alexandria blizzard blev men vi lyckades rida ut den värsta stormen. Matchen kom att gå till förlängning efter att vi hämtat upp både 1-0, 2-1 och 3-2 underläge. Efter en oavgjord förlängning så gick matchen till straffar och där lyckas vi avgöra och inkasserar helgens andra vinst. Full pott och väldigt viktigt inför fortsättningen.

image52

Alltså 2-0 nu till lag falk-lund i slaget om Sverige. Fortsättning följer till helgen då vi möts igen, men då får vi äntligen lira en av matcherna på hemmaplan. Bara att börja ladda om.

Var kul att träffa Lungan igen, han verkar ha det bra förutom att han har fått foppa symptom på fossingen. Bara hoppas att det löser sig!

Vår Coach lirade ihop med Per Ledin i ECHL, Ledins smeknamn var "Pearhead", kort o gott päronskallen.

Verkar som Stettan har kommit igång med poängproduktionen, 45 poäng på 6 matcher, helt okej facit.. haha=)
Keep up the good work!

image53
(Bilden tagen från förra veckans repotage i Sportbladet)

Ett av matchreferaten..

"Vi hade för tillfället ingen bild på matchens stjärna, Sten, med sina 5 mål och 1 ass. I stället får ni se en bild på Darius Kasparaitis, en av Stens idoler. En liten anekdot om Sten är att hans hund är döpt efter denna Ryss. Hunden heter Kaspar"

hare gött, godnatt!

-tobbe o erik


Grattis Nilsson

image51

Nu har herren till höger gått o blivit stor, 18 pinnar, törstigare än någonsin så öppnas nu många nya(?) dörrar.
Ett fyrfallit för dig nilsson! //falken o luntan

Weekend

Ännu en vecka går mot sitt slut, det innebär nya matcher. Möter Alexandria Blizzard i helgen, nisses lag. Ska bli kul att äntligen få spela emot matfors finaste. Ser fram emot det. Allas våran Lungan skulle tydligen komma upp o kolla på matchen, blir skoj att få träffa han igen.

Fortsatt imponerad av NHL bloggen på aftonbladet, gillar skarpt Per Bjurmans sätt att skriva.

TIK tog en stor seger ikväll, good work guys.

Har funderat men har inte så mycket att komma med, hoppas att allt är bra med er där hemma. Morsan har väl intagit Seychellerna snart, hoppas det blir en kanon resa för dig!

Dags att knoppa.

- #17

Gustav!

"Lillen" fyller år, mössan är redan utprövad, bara ett par års slit kvar. Grattis på födelsedagen Gustav så ses vi till jul!!

image50
Gus chillar i student kepan

Kul grej idag var att coach gav oss båda brev ifrån American International College, en D1 skola, kul att veta att dom har fått upp ögonen för oss och att vi är med på "radarn".

De är country som gäller här borta, klart man blivit lite influerad även om man alltid vart lite "cowboy" sen den dagen man såg ronny o ragge för första gången.. "jag är en cowboy".. haha..

Här är en av de goare tonerna:

http://www.youtube.com/watch?v=x-MQvlClZII

Ha det bra!

Alaska del 2

Har inte skrivit på ett tag, humöret har inte varit det rätta, men här om dan när de väl blev av så lyckades jag trolla bort allt igen.

Har iallafall spelat klart alla sex matcherna. Vårat facit blev 2-3-1, inte riktigt vårat mål men vi avslutade iallafall denna road trip bra med 4-2 seger mot Fairbanks som får ses som ett av de bättre lagen i ligan. Har varit uppe i 11 dagar nu och imorrn flyger vi tillbaka till Bismarck. Ska bli skönt att komma "hem".

Mesta dels av tiden här uppe har gått till att spela matcher, äta, sova och transportera sig fram o tillbaka..
Men har iallafall fått se en del av naturen och det är väldigt vackert på en del av platserna här uppe. Bra minne att ha med sig.

En klar höjdpunkt för mig på den här resan är när vi skippade den vanliga träningen och klev ut på en uterink i fairbanks och bara spelade som på den gamla goda tiden på anrika aspvallen. Blev påmind varför man håller på med det här.

Här kommer iallafall en film, hoppas den ger liten insikt i vad vi haft för oss den senaste tiden:
http://www.youtube.com/watch?v=e0URTLJ7I1E

Have a good one=)

-tobbe o erik

På plats up north

Nu är vi alltså framme, Alaska, staden/samhället Kenai närmare sagt. Kom fram iförrgår natt. Landade i

Anchorage, därifrån åkte vi buss i ca 3 timmar. kom fram runt midnatt.

image49
Joel o erik chillar på flygplatsen

Väldigt litet samhälle, naturen och omgivningen är ungefär som hemma, ingen riktigt alaska känsla än. Men den kommer nog infinna sig när vi åker norr ut och de stora bergstopparna börjar visas sig. Nästan ingen snö är det heller förutom några små högar här o där. Lite anmärkningsvärt. Vi tog en walk around town igår, var väl ute i nästan 2 timmar o då hann vi med att fika, besöka nästan varje affär plus att studera Kenai river uppifrån bron.
Hoppades på att få syn på någon vilsen älg springandes i staden. (Det förekommer faktiskt) . Gjorde aldrig det men vi har fortfarande 12 dagar på oss. Håller ögonen öppna.

image48

Spelar match nr 1 av de sex matcherna här uppe ikväll. Möter alltså Kenai River Brown Bears. Ett lag vi bör och ska slå. Inga ursäkter. Efter det kommer vi åka tillbaka till Anchorage för att möta Alaska Avalanche i två matcher sen avslutningsvis 2 matcher mot Fairbanks Icedogs.

Hade ett lite roligt uppvaknade igår morse. Vaknar av att vår rumskamrat Eric Herbel säger: "toby, its 6 aclock, we have one hour left". Förstår inte vad han menar för jag ligger i sängen o sover så jag svarar inte.. Han säger samma sak igen, då svarar jag: "herbel, im in my fucking bed", förstår först inte vad han menar men sen ser jag erik stå o slita på sig kläderna halvt sovande då han trodde vi vara sena till frukost och hade flugit upp ur sängen för att hinna i tid. Snart inser även erik att klockan bara är 6, han nöjer sig med ett "fa-an innan han bäddar ner sig igen.

Hittade en bra text i en tidning på planet påväg hit. Nått man kan tänka på när man har motvind.

Our lives are not determined by what happens to us, but how we react to what happens; not by what life brings to us, but by the attitude we bring to life. A possitive attitude causes a chain reaction of positive thoughts, events and outcomes. It is a catalyst, a spark that creates extraordinary results.

Har haft "pre-game skate" nu på förmiddagen. Ganska lätt, ett par övningar sen strafftävling. Skönt att få lira på fullstor rink igen. Kenai råkar faktiskt ha europeisk storlek på isen.

Ska sova en stund nu. Match kl 7. Ha d bra där hemma.

The Moose Is Loose
-Sverige