trade, alaska mm.

Har vart ganska fullt upp i veckan, träningar, fotografering osv. Imorrn flyger vi till alaska, ska bli skönt att komma iväg. Blir där uppe i 13 dagar, kommer spela 6 matcher under tiden vi är där.
Fick en ny kille till laget ikväll, en storväxt herre som förhoppningsvis kommer kunna tillföra lite mer fysik o storlek till vårat relativt kortväxta lag.Vi Blev jäkligt less ikväll, fick veta att dom tradat bort Nick Curry, förstår inte varför även om han har haft det lite tungt och inte har spelat på toppen av sin förmåga. Killen har lagets isärklass bästa händer. Han är också bra kompis och en sån person som man bara blir glad av att se, en stämmningshöjare med andra ord. Vem ska nu sitta i båset till höger om mig?

image47
Här har vi denna sköna figur, #9 Nick Curry

Men de här är ändå en del av junior hockeyn här borta, ord o inga visor. Presterar man inte som det förväntas så finns risken att man blir tradad. Bara för att man tagit en plats i laget betyder inte det att man sitter säker. Inga gamla meriter här inte. Såhär långt tror jag vi har tradat eller released (frigör spelarna från klubben) 8 spelare.
Så omsättningen på spelare är ganska stort. Iallafall så, Good luck Nick.

Ska hoppa isäng nu, tidig träning imorrn innan vi sätter oss på flyget. Kommer skriva lite då o då när vi är uppe i alaska, förhoppningvis kunna fånga ett par sköna bilder att lägga upp.

Peter foppa forsberg gör comeback, tack för den. Bara att hoppas att fossingarna hans håller.

Bästa läsningen just nu: NHL Bloggen på Aftonbladet med Per Bjurman och Tomas Ros, två goa gubbar.
-the swedes


On the road


Sitter o skriver på bussen igen, har rest hela natten, blev vinst igår, 4-1. Vi spelade rikigt bra och gjorde en rejäl
uppryckning ifrån fredagens 8-3 förlust. Erik o jag lirade ihop i vinst matchen, jag hade 1+1 och assisten var till luntans mål som han inte fick av någon anledning. Blev utsedd till matchens andra stjärna efter våran målvakt, det var kul, min första stjärnutmärkelse.


Vi började åka hemåt runt 23.00 igår ikväll och nu är klockan snart 14.00. Vi har två timmar kvar att avverka tror jag.
Inte så farligt med tanke på att vi har lagt 15 timmar bussåkande bakom oss. Vi blev sittande nera i minnesota imorse också då vi väntade på våran andra chafför som skulle ta över, där gick de iaf 2 timmar.
Har ägnat mesta av bussresan till att försöka sova, har gått sådär men kan tacka ipoden som alltid ställer upp.

Luntan tog med en grym film på bussen också, "Knocked up"("På smällen" är svenska titeln),  den släpps vid nyår i Sverige, rekomenderas starkt. Har ägnat delar av natten/morgonen till att dokumentera lite av vad som försigår under resorna, ska dra ihop klippen så kommer det en film vilken dag som helst här.

Kommer inte göra för mycket när vi kommer hem, tyckte mig höra att vi skulle få en day off imorrn, är inte säker men det vore kanske inte så fel efter den här helgen.

Bara att ladda om batterierna och på onsdag bär det äntligen av till Alaska, har sett framemot det länge så det ska bli riktigt kul. Fick i veckan veta att vi flyger ut från Bismarck, enormt skönt med tanke på att tidigare år har dom alltid behövt bussa ner 6-7 timmar till minneapolis och flyga därifrån. Så tack.


Sitter o myser till tonerna från Björn Rosenström, goda minnen, känns som om man vore hemma igen =)

-the swedes


resa resa resa

image46
totalt runt 30 timmar i denna saken torsdag-söndag

Skrinade runt i VFW sports center kl 7 imorse, hade bara en lättare isvärmning innan vi hoppade på bussen och började färden mot North Iowa. Sitter där på hotellrummet nu, har inte hänt något speciellt under resan. Sov bort de mesta av de 8-9 timmarna. Dock så har vi cirka 6 timmar att åka imorrn också innan vi når slutmålet Springfield. Dubbelmöte mot dem i helgen. Lägg märke till namnet, Springfield, springer man in i nån av tv karaktärerna så får man väl se det som en bonus, är trots allt på besök för att spela hockeyn. Skulle nog helst träffa moe i avsaknad på den andra bättre moe. Delar rum med luntan, våran för veckan kedjekamrat Eric Herbel samt Nick Curry, skönt gäng.

Börjar åka mot springfield kl 0745 imorrn. Tror vi spelar kl 1900 så vi kommer vara där i god tid. Stor match imorrn, vi har satt som mål att vinna 8 av de tolv kommande borta matcherna. Klarar vi de får vi pengar till lagkassan och att coacherna tar oss med ut på middag. Det är ett mål vi ska kunna klara av bara vi får ihop grejjerna och kommer redo till match kväll efter kväll. Det är just de jämnheten vi har haft problem med såhär långt. Men säsongen är lång och mycket kan hända men lika bra att ta tag i problemet nu. Nu blir de sängen.

Här kommer en länk från förr förra helgen, fight mellan våran målvakt och southern minnesotas målvakt.
http://www.youtube.com/watch?v=6qziSOonUMU

Hare bra där hemma=)


Jakt

Jakt möjligheterna här uppe i north dakota är väldigt stora och lika så är intresset. Flera av grabbarna i laget jagar och alldeles snart drar böss jakten på deer igång(tills nu har man bara fått jaga med båge). Vi ska följa med Bismarcks hemma son Will Aide som är lagets Jan guliou, dvs. jakt expert. Förhoppningsvis får vi se nått rådjur falla.

Vi var så sent som förra vecka ute och provsköt Ryans hagelbössa, var nära att knäppa en fasan.

Grunden till de här inlägget och det vi ville komma till är jaktbutiken vi besökte när vi var nere i Minnesota. Alla jägares våta dröm. Fanns vapen för en hel arme, all utrustning man kan tänka sig i 100 uppsättningar samt tillräckligt många uppstoppade djur för att fylla en hel skog. Jaktens IKEA. Cabela's.

image41
Vid ingången
image43
Berget mitt i butiken

skönhet

Skönhet är de rätta ordet, knep en oerhört viktig seger igår. Mötte divisions ettan FM Jets på bortaplan i anrika JOHN E. CARLSON COLISEUM, det var den absolut minsta rink jag spelat i. Överdriver inte en centimeter om jag säger att det inte rymdes mer än en spelare bakom målet, så några dropp pass bakom kassen var inte att tänka på. Spelade inför den mest enögda publiken ja stött på, ständiga burop o skällsord. Underbart.

Matchen blev fysiskt o fartfylld på den lilla ytan. Vi gick tidigt ifrån med en 3-0 ledning och fick snabbt ett spelövertag. Vi gick till periodpaus med 3-1 efter att de gjort ettan i spel 5 mot 3.

Direkt in i andra perioden gör vi 4-1. Sen börjar vi ta lite dumma utvisningar plus att domaren blåser på oss 3 till utvisningar när vi redan spelar 4 mot 5. De straffar oss ganska hårt men vi har iallafall ledningen när vi går till paus 2.

I tredje spelar vi riktigt diciplinerat och kontrollerar matchen men efter ännu en utvisning tvingas vi kapitulera o de gör 4-4 med cirka 10 min kvar. Coach tar timeout och skriker av sig, de visar sig bra och vi gör bara nån minut senare 5-4. Resultatet står sig o vi inkasserar en riktigt skön seger!

Kommer tillbaka till bismarck runt 2 på natten, ser att våran bil har blivit målad på:
image40

Var inte något negativt iallafall, plus att färgen gick bort tämligen enkelt.

Imorrn(söndag) ska vi förhoppningsvis åka iväg och fiska med våran busschaför freddie. Han är föreningens fiske guru och har både en bra båt plus en massa visdom om north dakotas bästa fiskevatten. Håller alltså tummarna för att det blir fiske imorrn!

Vi var och såg Into the wild ikväll, bra film även om slutet skulle kunnat vart roligare, men klart sevärd.

Godmorgon Moa, eller gonatt, haha;)
Läge att gå o lägga sig nu, men vi hälsar gott till alla där hemma=)
//toby o lundy


fotball!

image39
Två svenska fåglar

Dagarna rullar på, idag var det dubbla pass på förmiddagen sen for jag o luntan o lunchade på Hardees. Det blev kycklingsallad för oss båda. Efter det åkte vi o jobbade i 3 timmar. Vi håller på att måla om ett stort loft inne i ett garage. Rätt skönt att ha nått att sysselsätta sig med mer än hockeyn.

Nu på kvällning åkte vi på en amerikansk fotbolls match, det var derby mellan Bismarck High och Bismarck Century. Första riktiga matchen för oss båda. Ganska kul faktiskt, bra med folk, ca 3000. Men vädergudarna var inte med oss denna kväll utan de halv duggade istort sett hela tiden. Vi lämnade därför när det återstod 5 min av 3:e quartern(dom spelar 4).

Johan "lungan" westlund har nu anslutit sig till oss svenskamerikaner, honom hittar ni på johanlungan.blogg.se

J20 flyger fram, totto 4 pinnar, inte illa. Verkar som om hela laget börjar komma igång, vådar gott inför fortsättningen.

Hårtan du får krya på dig, hoppas de inte är för allvarligt, kanske bara får ha lite ont i hjärnan några dar!
Vi måste bara tillägga detta, går inte att låta bli, du kan ju alltid fråga grahn om hur de känns, han vet hur det är=)

Danne C, en rad till dig, förmodligen den trognaste läsare, det löser sig på ett eller annat vis, du vet vad jag menar!

Veckans skönaste kommentar: jag tjafsade med vår roomie, ryan. Tillslut blev jag le o sa på svenska, "äh, nu ska jag lyssna på lars winnerbäck", då tror han att jag kallade han något dumt på svenska o han kontrar med: "Laers vinjjerbekk yourself".. haha.. vet inte om ni ser de roliga i detta men där, just då, var de faktiskt riktigt kul. 

Nu är de gonatt o adjoss, bedtime, läggdags. På återseende!
//tobbe o erik


"Intervju med Joel Whited, killen som föddes i fel land"

Att det blev just Joel vi frågade ut kom helt naturligt då joel från första dagen har visat sitt stora intresse för att lära och de tycker vi ska belönas. Han har också vid flertalet tillfällen framfört önskemål om att få vara med på bloggen så varför inte ge honom lite air time.

Vi satt oss ner under bussresan i helgen o genomförde detta. Tanken var att det skulle vara spontant mer än föreberett, alltså mer jamsession än regelstyrd tävling. Lets go:

image38
Joel i sin naturliga miljö, the lockerroom.

Whos is Joel Whited?
Joel whited is a hockey player, a lover, a fighter, and a poet.


Where did you grow up?

I grew up north of detroit about 30 miles in a town called Macomb.


Tell us about your family?

MY dads name is Ken and my Mom is Glenda. I have a brother named Russ who is 17 and two
sisters name Krista who is 23 and Suzy who is 15.


Whats your realation to hockey?

I play for the Bismarck Bobcats and I love it


How come you started to play hockey?

I actually started because my brother started.


Who was your first love?

My first love is Julia Knudson.


What do you think about US as country?

I love the USA best country in the world!


Do you like George Bush?
I love George Bush


Did you like the last president, the sexmachine Bill clinton? haha

LOL only because of what he did.


What do you think about the swedish king, Karl Gustav?

I dont know of him but he sounds like a cool guy.


What do you think about the 2 swedes on your team, tobias and erik?

I love the swedes they are my best buds.


Who do you think is the biggest asshole on the team? why?

Våran tränare for sure is the biggest asshole on the team hands down.


Who do you think is the funnyguy, clown, on the team? why?

Will Aide cause he does the best impressions of våran tränare.


Who do you think has the best flow on the team? haha ;)

Tobias for sure but mine is going so in a few months there will be some competition


Why do you wanna learn to speak swedish?

Cause I think it is really cool to be able to speak another language.


Whats your best pick up line?

Hey you like hockey players cause I happen to play for the bobcats lol.


whats your best hockey experience?

I had a fight, goal, assist then got hammered after.


What do you think about the war in Irak?

I think we should kill those fuckers


When are you comming to sweden? (so the ladies can prepare)

This summer sometime


Last question, when are you going to convert and become a swedish citizen?

As soon as Helen says yes.



Here's your free word, tell anyting you want buddy:

I enjoy sunsets, long walks on the beach, poetry, spending time with friends. 
Taking drunkin pictures! I love spending time outside and playing sports.


De var allt,  hörs senare i veckan=) //tobbe o erik


skit

Sitter på bussen o skriver detta, klockan är halv 4 på morgonen, vi är hemma om någon timma tror jag.
Tung helg bakom oss, 2 förluster mot ett lag som vi bör slå och är bättre än.
Inge spel alls för mig i helgen, blev krångel med spelarrättigheter, ganska lång historia, så jag och en kille
till hamnade utanför rostern och kunde inte spela på hela helgen. Skitkul när man åker buss ner i 8 timmar.
Ska iallafall vara löst till nästa helg. Luntan spelade fredagen , hade ett mål o ett ass,  var en av de klart bästa i vårt
lag tycker jag. Tyvärr skadade han höften och kunde inte delta idag. Ska nog lösa sig bara han får vila nån dag.

I dagens match så ger vi dem 2 gratis mål tidigt i matchen för att att sedan spela upp oss och ha en 4-3 ledning med 5 min kvar. Då får dom göra 2 halv billiga mål på 5 min o så var förlusten ett faktum.


Bara att ta nya tag i veckan och ladda inför nästa helgs derby mot fargo. Positivt tänk.
När vi kommer hem blir de sängen i några timmar sen ska vi nog försöka hasa oss upp o käka en rejäl frukost.
Scarmmbled eggs o bacon. The american way.


Fick precis veta att vi är hemma om 2 timmar. Så vi anländer ca kl 6 på morgonen till ladan..jaaaa..

Snart börjar väl j20:s match mot dif, kör hårt boys.//team sweden


Road trips

image37
Nisse i hög person, tik dressen på

Imorrn går start skottet för säsongens längsta on the road period, vi kommer under 6 veckor bara spela borta matcher, två av dessa veckor kommer vi spendera uppe i alaska. Ruskigt viktiga matcher även om det är tidigt på säsongen. Känns som om vi har något bra på gång och att vi jobbar i rätt riktning. I helgen möter vi Soutern Minnesota Express, det ligger någon timma utanför Minnepolis så vi har cirka 8 timmar i bussen att se fram emot.

Det var för övrigt nisses först tilltänkta lag men nu hamnade han alltså i Alexadria Blizzard och verkar ju trivas bra där, ringde han för första gången idag, var kul att surra lite skit o kolla hur han hade det. Ser verkligen fram emot vårat första möte mot dem. Passa ryggen jens.. haha

tobbe öhrn hängde sessens första idag, enormt skönt antar jag, den kom ju tidigare än ifjol så nu räknar jag med att de fortsätter trilla in lite puckar med jämna mellanrum, ja håller koll.

Första snön kom hemma idag också, inte utan att man blir lite avundsjuk, även om den förmodligen inte ligger kvar:P  hoppas den kommer hit snart också, börjar kännas att det är höst nu. nu är de läggdags iaf. 

föresten, för er som undrar, så ser man faktiskt karlavagnen o de andra stjärntecknen här borta också.. haha=) 
//team sweden

kylen

Hade en tuff träning idag, coach måste ha vaknat  på fel. men men, då är det bra att vi har en kyl som ser ut såhär:

image36

2 vinster!!

image35
Joel Whited, våran blivande svensk samt fighter, intervju med honom kommer i veckan.

Efter en knackig inledning så tog vi i helgen våra två första vinster, enormt skönt. Vi spelade inte vår bästa hockey, varken vi eller laget men vi vann iallafall och det är vad som räknas. Lördagens match som spelades inför utsålda läktaren och skulle visa sig bli en långdragen historia där vi tillslut vann på straffar. Det sköna är att här borta så får man full poäng även om vinner i förlängningen eller på straffar. Både jag erik fick slå varsin straff, erik som 3:a och jag som 4:a. Luntan hängde upp sin i klyckan efter att ha vickat ner målvakten, detta möttes av ett grymt jubel o luntan var inte sen att plocka fram luftgitarren=) Själv så lyckades jag med konstycket att slå pucken i burgaveln när jag skulle sprätta upp den bakom den liggande målvakten. Hur somhelst så vann vi till slut efter att våran mega känsliga rightare Nick Curry avgjorde i den 6:e straff omgången. Grymt skönt och full pott på helgens spel. Sweep som dom säger här borta.

Idag (söndag) har vi haft rookie middag. Vi samlades på restaurangen Red Lobster, en fin restaurang med det mesta på menyn. För er som inte vet innebörden av rookie middag så är det så pass enkelt att lagets alla nya spelare(rookies) betalar för "veteranernas" middag. Man klassas som veteran när man spelat mer än 25 matcher inom Junior A hockeyn i USA. Som tur är så har vi ett väldigt ungt lag med många rookies som vi kunde splitta notan på.

Medan vi såg på när "veteranern" skickade ner maten fick vi dra historier osv. Erik och jag höjde ribban med att stående på stolarna framföra den Svenska Nationalsången.  Jänkarna uppfattade såklart inte ett ord med det uppskattades i vilket fall. Efter drygt 2 timmar av frossande så kom tillslut notan. 7000 kr hamnade den på, inte utan att alla rookies var lite griniga, som tur är så är vi 19 st så det blev 370 kr var. Vi har 7 veteraner, alltså åt dom för 1000 kr per skalle. Eller åt och åt, dom beställde in för så pass mycket. Nu är de iaf avklarat och jag antar att vi har fått en bra historia med oss att berätta i framtiden.

Imorrn är det måndag igen och det innebär en låång dag, ska försöka komma isäng nu innan de blir på tok för sent! //Team Sweden


Mighty Ducks

image34
Såg den första filmen i denna triologin idag, en fantastisk film med karaktärer som Goldberg, "pepparkaks kedjan", Fulton Reed, Charlie Conway och sist men inte Coach Bombay. Tänkte på tobbe öhrn när jag satt o skrattade för mig själv. Han o jag har ju sett dom här filmerna ett par gånger ihop. Chansen att tobbe läser detta är ju istort sett obefintlig, alla som känner han vet varför, sådärför så ger jag mitt förtroende till adam att be tobbe gå in och läsa och förhoppningsvis så ger det  honom ett litet ryck i mungiporna.. haha =)

Kvällens tack går till redan omnämnda Adam Nilsson för att han skickade en av låtarna från bruce nya skiva, STORT TACK för den nilsson, uppskattades verkligen.

Nu ska jag bara säga hej till gus som ligger borta i norra michigan o knappar på sin dator sen så ska jag sova.
hoppas allt är bra där hemma. Godnatt från USA!


måndag o tisdag

image31


falken har fått skrivkramp så jag tar över i dag! vi var på isen redag kl9 i dag igen,

På menyn hade vi D-zone, PP och kondition.


Efter isen var de time för pingpong turnering USA mot Sverige. De var en tuff match med mycke närkamper,

Usa vann tillslut matchen med set-siffrorna (21-19)(18-21)(22-20)

I går hade vi första dagen på vårat nya jobb. första arbetsuppgiften var att städa kontoret.


Där sitter alla som jobbar för föreningen. Så klart så satt våra 2 demon tränare där också,

Kändes som vi hade nordamerikas 4 största ögon på oss, men de gick bra vi fick klart godkänt och

pengarna i handen...

Vi jobbade inget i dag så vi svängde ner på stan tog oss en bit mat och falken kikade på en ny

gura, en fender för strax under 1000 lappen, när falken hade spelat klart klev jag in och gick lös på bassträngen, rockade hårt med smoke on the water och sa den är bra. klart godkänd!

Är inte omöjligt att vi kör förbi och klinkar en stund till imorrn efter jobbet, vi skulle ändå göra några ärenden på stan åt generalmanager Jane.

image33
Fotokvinna, tobbe o jag. tobbe kollar om han har fastnat, ska tilläggas att här agerade även bunny fotograf.
Bildkvaliten sjönk drastiskt!


Idag har vi också fått agera modeller. Lagets fotograf ville ha lite mer kort på falken och mig som hon kunde använda till matchprogrammet i helgen. resultatet här ovan.

Har hunnit bli några bio besök också. Det är möjligt då man går på bio och svålar det största mealet för circa 50 kr totalt. Dessa filmer har vi sett, betyget anges i antalet stjärnor, max 5 stjärnor:

Balls of Fury             **
Mr Woodcock           ****
3:10 to Yuma           ***,5
Good Luck Chuck   ****
Superbad                  ***

Mer inom kort, hare bra//the swedes


Chuck Taylor

image29

Har inhandlat ett par nya skönheter nu, så nu får ni nått o vila ögonen på!

söndag

image27
Maskoten, "Scraatch" är dennes namn

Har varit en ganska avslappnad dag, började med sovmorgon för att sedan åka upp på hallen och åka skridskor med grabbar mellan 4-8 år. Det var en "skate with the bobcats" dag. Efter det så åkte hela laget hem till lagets präst, tim, som också är lagets maskot, där bjöd han på pizza och vi såg på en NHL film om viktiga spelartyper i ett lag osv.  Vi kommer ha möten med honom 2 gånger i månaden där vi går igenom delar av en speciell bibel och sammankopplar detta med hockeyn osv.

Imorrn har vi fysen tidigare än vanligt, vi skall vara på isen redan kl 9. Kommer bli en låång dag imorgon. Efter träningen ska jag och erik påbörja våran första arbetsdag också, det känns bra!

Skön seger av j20 idag, keep it up. Återkommer igen imorrn, har säkert nått nytt att berätta då!
ska sova nu, godnatt!